Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
miękka margaryna 125 gramów
cukier puder 125 gramów
jajka 2 sztukpłynny
miód 1 łyżek stołowych
mąka pszenna 125 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowych
cukier puder 50 gramów
masło 25 gramów
czekolada biała 100 gramów
czekolada według uznaniaWykonanie:1 cienko posmarować tłuszczem dwie płaskie okrągłe formy do pieczenia o średnicy 18cm2 przełożyć wszystkie składniki do dużej miski i utrzeć na gładką masę3 wlać masę do przygotowanych form, wyrównać powierzchnie i piec w 190stopniach ok 20 min, poczekać aż ostygnie.4 Przygotować krem: utrzeć
cukier z
masłem na puszystą masę, stopić
czekoladę i utrzeć połowę z masą na polewę. wykorzystać krem do sklejenia dwóch kawałków ciasta5 rozprowadzić pozostałą część stopionej
czekolady na wierzchu ciasta, ozdobić wzorami z
czekolady w kontrastującym kolorze, można przeciągnąć wykałaczką aby nadać wzórUwagi:Ciasto należy zjeść tego samego dnia ponieważ przez przechowywanie "
traci smak"Autor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: