Wykonanie
Mega pyszne, dla miłośników
czekolady. Mocno
czekoladowe ,
biała czekolada przełamuje troszeczkę smak , dodając słodkości muffinkom. Aby
mieć czekoladę białą płynną , to polecam zagrzać muffinki w mikrofalówce, pod warunkiem , że nie mają polewy.Temp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 25 - 30 minutźródło : "Moje smaki życia "
Składniki:250 g
mąki pszennej100 g
cukru pudru2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody2 łyżki
kakao300 ml
kefiru1
jajko150 g
czekolady deserowej100 g
masła100 g
białej czekoladySposób przygotowania:Składniki suche takie jak :
mąka,
cukier,
proszek do pieczenia,
soda i
kakao.
Czekoladę rozpuścić z
masłem w kąpieli
wodnej.( ostudzić )Składniki mokre :
kefir ,
jajko,rozpuszczona
czekoladę z
masłem.Składniki suche i mokre wymieszać ze sobą tak ,aby masa pozostała grudkowata.Część ciasto wylać do foremki muffinkowej , położyć kostkę
białej czekolady i przykryć następną porcją ciasta.Włożyć muffinki do piekarnika i piec ok. 25 - 30 minut. w temp. 180 C.