ßßß Cookit - przepis na Wiedeńskie paluszki czekoladowe

Wiedeńskie paluszki czekoladowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 18
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada deserowa 200 gramów
mąka kukurydziana 3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
mąka pszenna 175 gramów
jajka 1 sztuk
cukier puder 6 łyżek stołowych
masło 125 gramów
Wykonanie:
1 Posmarować cienko tłuszczem blachę. w misce utrzeć masło z cukrem, stopniowo dosypać obie mąki z proszkiem do pieczenia i ucierać.
2 roztopić 75g czekolady i wlać do masy i wymieszać
3 przełożyć ciasto do woreczka do wyciskania z nakładką w kształcie dużej gwiazdy i wyciskać o długości ok 5cm
4 piec ok 15 min w temp 190stopni.
5 roztopić resztę czekolady i gdy ciastka wystygną zanurzyć je w niej.
Uwagi:
ja wykrajałam :)
Autor: hanka902
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7874/Wiedenskie-paluszki-czekoladowe