Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada deserowa 200 gramów
mąka kukurydziana 3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
mąka pszenna 175 gramów
jajka 1 sztuk
cukier puder 6 łyżek stołowych
masło 125 gramówWykonanie:1 Posmarować cienko tłuszczem blachę. w misce utrzeć
masło z
cukrem, stopniowo dosypać obie
mąki z
proszkiem do pieczenia i ucierać.2 roztopić 75g
czekolady i wlać do masy i wymieszać3 przełożyć ciasto do woreczka do wyciskania z nakładką w kształcie dużej gwiazdy i wyciskać o długości ok 5cm4 piec ok 15 min w temp 190stopni.5 roztopić resztę
czekolady i gdy
ciastka wystygną zanurzyć je w niej.Uwagi:ja wykrajałam :)Autor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: