ßßß Cookit - przepis na Pomidorki po staropolsku

Pomidorki po staropolsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 8 sztuk
ogórki 3 sztuk
cebula 6 sztuk
kremówka kwaśna 1 szklanek
sałata według uznania
zielenina według uznania
zalewa 1 porcja
ocet ziołowy 3 łyżek stołowych
woda niegazowana 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
Wykonanie:
Składniki zalewy zagotowujemy i dodajemy cebulki, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wychłodzenia. ogórki obieramy, kroimy na plastry, kładziemy do miski na to plastry obranych pomidorów potem zalewamy zimna zalewa i odstawiamy do lodówki na 15 min. na półmisku rozkładamy liście sałaty i odsączoną sałatkę, całość przykrywamy ubita śmietana, ponaruszamy zielenina i to można już podać.
Autor: Skarlet_b
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Staropolska
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8078/Pomidorki-po-staropolsku