Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 8 sztuk
ogórki 3 sztuk
cebula 6 sztukkremówka kwaśna 1 szklanek
sałata według uznania
zielenina według uznaniazalewa 1 porcja
ocet ziołowy 3 łyżek stołowych
woda niegazowana 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznaniaWykonanie:Składniki zalewy zagotowujemy i dodajemy
cebulki, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wychłodzenia.
ogórki obieramy, kroimy na plastry, kładziemy do miski na to plastry obranych
pomidorów potem zalewamy zimna zalewa i odstawiamy do lodówki na 15 min. na półmisku rozkładamy liście
sałaty i odsączoną
sałatkę, całość przykrywamy ubita
śmietana, ponaruszamy
zielenina i to można już podać.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia StaropolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: