Wykonanie
Dziś polecam
ogórki w słodko-pikantnej zalewie. Są przepyszne w smaku i po prostu zajadam się nimi.
Do przygotowania
ogórków w zalewie
curry potrzebowałam:1,5 szklanki
octu1,5 szklanki
cukru1 szklanka
wody2 łyżeczki
curry2 łyżeczki
papryki słodkiej2 łyżeczki
pieprzu2 łyżki
soliWykonanie:Zagotować
wodę z
cukrem i
octem i do gorącej zalewy dodać:
curry,
słodką paprykę,
pieprz oraz
sól.2,5 kg
ogórków3 średnie
cebuleOczyszczone
ogórki kroimy na ćwiartki, bądź ósemki, dodajemy pokrojoną w piórka
cebulę i mieszamy. Zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą i odstawiamy na 3 godziny, aby
ogórki puściły sok. Następnie nakładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy 15 minut.Smacznego!