Wykonanie
« Powrót  Opis:Te kruche babeczki są wprost przepyszne i dosłownie rozpływają się w ustach;)Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukier waniliowy 1 porcjazimna
woda 3 łyżek stołowych
cukier 3 dekagramów
żółtka 1 sztuk
margaryna 15 dekagramów
mąka 30 dekagramówWykonanie:Ze wszystkich składników zagnieść kruche ciasto. Następnie schłodzić wlodówce przez godzinę. Rozwałkować ciasto i wykrawać małe kółeczkaza pomocą foremki lub małej szklaneczki. Kółeczkami wylepiać foremkibabeczek. Ułożyć foremki na blaszce i piec w temperaturze ok 180-200 stopniprzez 15-20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu odczekać aż wystygną iwyjąc z foremek.Gotowe babeczki napełniać masą kajmakową.Udekorować według uznania.SMACZNEGO!Uwagi:W zależności jakie wielkości foremek użyjemy ilość sztuk babeczek może ulegać zmianie.Jako kremu do wypełnienia babeczek można użyć jakiejkolwiek ulubionej masy. Dekorujemy
groszkami czekoladowymi,
orzechami,
migdałami,
rodzynkami,
daktylami itd....Autor: karotkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPowyżej 1 rokuWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: