ßßß Cookit - przepis na Kruche Babeczki

Kruche Babeczki

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Te kruche babeczki są wprost przepyszne i dosłownie rozpływają się w ustach;)
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 50
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier waniliowy 1 porcja
zimna woda 3 łyżek stołowych
cukier 3 dekagramów
żółtka 1 sztuk
margaryna 15 dekagramów
mąka 30 dekagramów
Wykonanie:
Ze wszystkich składników zagnieść kruche ciasto. Następnie schłodzić w
lodówce przez godzinę. Rozwałkować ciasto i wykrawać małe kółeczka
za pomocą foremki lub małej szklaneczki. Kółeczkami wylepiać foremki
babeczek. Ułożyć foremki na blaszce i piec w temperaturze ok 180-200 stopni
przez 15-20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu odczekać aż wystygną i
wyjąc z foremek.
Gotowe babeczki napełniać masą kajmakową.Udekorować według uznania.
SMACZNEGO!
Uwagi:
W zależności jakie wielkości foremek użyjemy ilość sztuk babeczek może ulegać zmianie.
Jako kremu do wypełnienia babeczek można użyć jakiejkolwiek ulubionej masy. Dekorujemy groszkami czekoladowymi, orzechami, migdałami, rodzynkami, daktylami itd....
Autor: karotka
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Powyżej 1 roku
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7623/Kruche-Babeczki