ßßß
Składniki : dla 8 osóbmąka tortowa 50 dagmasło o temp. pokojowej 35 dagcukier puder 15 dagżółtka 2 sztkrem:kakao 2 łyżkimargaryna 1/4 kostkicukier waniliowy 1 op. zwykłewoda 1/4 szklankicukier 1/2 szklankimleko w proszku( nie granulowane) 1,5 szklankiOpis przygotowania :czas przygotowania: do 20 min + pieczenieWszystkie składniki ciasta wymieszać i wyrobić .Ciasto rozwałkować na gr. 3 mm i wykrawać układać na blaszce piec w 180 C ok. 12 minut na kolor słomkowy. Wykładać na płaską tackę by ciastka się nie pogięły, przekładać kremem bądź dżemem udekorować.krem czekoladowy:Rozpuścić margarynę z cukrem, kakao, cukrem waniliowym i wodą. Odstawić do gorącego dodać mleko w proszku i wymieszać lekko przestudzonym kremem przekładać ciasteczka.Smacznego :)

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy