Wykonanie
« Powrót  Opis:Najlepiej smakują świeżo zebrane
grzyby, robię tą potrawę po grzybobraniu ale myślę że każde się nadają nawet
pieczarkiDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
mąka 1 szklanek
margaryna 1,25 gramów
proszek do pieczenia 1/2 łyżek deserowych
sól 1/4 łyżek deserowych
śmietanka 30% 200 mililitrów
mączka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
cebula cukrowa 1 sztuk
maseło sklarowane 30 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
woda według uznania
grzyby 25-40 dekagramów
ser żółty starty 150 gramówWykonanie:Ciasto:
żółtka z
trzech jaj wbijamy do
mąki wymieszanej z
proszkiem do pieczenia i przyprawami dodajemy tłuszcz do pieczenia ,wszystko siekamy dużym nożem tak długo aż
mąka się wymiesza na samym końcu szybko zlepiamy ciasto.wstawiamy do lodówki na 30 min.W tym czasie smażymy
cebulkę na
oliwie klarujemy
masło gdy trochę przestygnie wrzucamy
grzyby oczyszczone pokrojone.Dodajemy
cebulkę Śmietankę lekko zbijamy z
białkami z
mąką ziemniaczaną i częścią
sera resztę na wierzch.Dodajemy
grzyby. Ciasto rozwałkujemy na blachę tak aby brzegi blachy były oblepione,nakłuwamy widelcem ciasto,i pieczemy 10 min.w 250st.po upieczeniu wylewamy nadzienie posypujemy starym
serem Pieczemy30-40min.w tem.180.Uwagi:
Grzyby:
prawdziwki,
maślaki, kozaki najlepiej tu pasują.Autor: hanah30Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: