ßßß Cookit - przepis na Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
bardzo delikatne i puszyste
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego jaka 5 sztuk
cukier 2 szklanek
cunamon 2 łyżek deserowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1/2 łyżek deserowych
olej 1 szklanek
mąka 2 szklanek
marchewka 2 szklanek
masło 100 gramów
ser topiony 100 gramów
cukier puder 1 szklanek
Wykonanie: jaka ubić z 2 szklankami cukru na puszystą masę,cynamon , soda oczyszczona, i proszek do pieczenia wymieszać z jajkami.następnie dodać olej ,mąkę i startą marchewkę 2 szklanki upiec w temperaturze 180 stopni.zrobić polewę z masła,sera topionego i cukru pudru,dokładnie wymieszać polać ciasto
Uwagi:
polewę wylać na przestudzone ciasto,ciasto upiec na złoty kolor najlepiej sprawdzić patykiem jak będzie suchy to ciasto jest dobrze upieczone
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6812/Ciasto-marchewkowe