Wykonanie
« Powrót  Opis:bardzo delikatne i puszysteDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego jaka 5 sztuk
cukier 2 szklanek
cunamon 2 łyżek deserowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1/2 łyżek deserowych
olej 1 szklanek
mąka 2 szklanek
marchewka 2 szklanek
masło 100 gramów
ser topiony 100 gramów
cukier puder 1 szklanekWykonanie: jaka ubić z 2 szklankami
cukru na puszystą masę,
cynamon ,
soda oczyszczona, i
proszek do pieczenia wymieszać z
jajkami.następnie dodać
olej ,
mąkę i startą
marchewkę 2 szklanki upiec w temperaturze 180 stopni.zrobić polewę z
masła,
sera topionego i
cukru pudru,dokładnie wymieszać polać ciastoUwagi:polewę wylać na przestudzone ciasto,ciasto upiec na złoty kolor najlepiej sprawdzić patykiem jak będzie suchy to ciasto jest dobrze upieczoneAutor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: