Wykonanie
« Powrót  Opis:Sernik zamawia u mnie cała rodzina, bo twierdzą, że robię najlepszy.Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
śmietanka słodka 500 mililitrów
jajka 4 sztuk
cukier puder 200 gramów
rodzynki 100 gramów
cukier waniliowy 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychWykonanie:Ubijamy
śmietanę.
Żółtka ucieramy z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodajemy
ser,
proszek do pieczeni,
mąkę ziemniaczaną .
Białką ubijamy na pianę.Mieszamy masę z
żółtek i
sera ze
śmietaną, dodajemy
rodzynki, a na sam koniec mieszamy delikatnie z pianą.Wylewamy całość do przygotowanej blachy/tortownicy.Pieczemy w nagrzanym piekarniku 40 minut w 180 stopniach.Uwagi:Sernik w piekarniku bardzo się podnosi, a
potem bardzo szybko opada i tak ma być :)Autor: paciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: