Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 75 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 750 gramów
cukier puder 150 gramów
jajka 5 sztuk
mleko 250 mililitrów
cukier waniliowy 1 sztuk
olejek cytrynowy według uznaniaSernix 1 sztuk
rodzynki 50 gramówWykonanie:
Żółtka utrzeć z
cukrem,
serem,
cukrem waniliowym i kilkoma kroplami
olejku cytrynowego, dodać sernix i
mleko. Całość wymieszać mikserem na najwyższych obrotach 5 minut. Dodać wymoczone, osaczone i obsypane
mąka rodzynki oraz ubitą z
białek pianę. Delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Pozostawić na 10 minut w wyłączonym piekarniku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: