Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
andruty prostokątne 4 sztuk
żelatyna 8 łyżek deserowych
twarożek waniliowy 500 gramów
jogurt naturalny 500 gramów
cukier 125 gramów
śmietana kremowa 300 gramów
galaretka rubinowa 1 sztuksok z
borówek 100 mililitrówmarcepan 125 gramów
cukier puder 3 łyżek stołowych
borówki konserwowe 1 łyżek stołowychWykonanie:Na dnie kwadratowej formy o wymiarach 24x24cm ułożyć
andruty. Utrzeć
twaróg z
jogurtem oraz 75g
cukru. Rozpuścić
żelatynę i wymieszać z 3 łyżkami masy serowej, a
potem z pozostałą masą. Wstawić do lodówki.Ubić
śmietanę i 150g dodać do tężejącego kremu. Masę wyłożyć na spód
waflowy i wstawić n a3 godziny do lodówki.
Galaretkę wymieszać z 25g
cukru i połączyć z
sokiem borówkowym lub
nektarem wiśniowym. Dodać 125 ml
wody, mieszając, zagotować. Tężejącą
galaretkę wyłożyć łyżką na masę
serową. Chłodzić 30 minut.Zagnieść marcepan z łyżką
cukru pudru i rozwałkować na cienki placek podsypując
cukrem pudrem. Wyciąć gwiazdki. Jedną stronę gwiazdek skropić
wodą i posypać resztą
cukru.Schłodzone ciasto udekorować podłużnymi wzorami z ubitej
śmietany, marcepanowymi gwiazdkami oraz
borówkami ze słoika.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: