ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoandruty prostokątne 4 sztukżelatyna 8 łyżek deserowychtwarożek waniliowy 500 gramówjogurt naturalny 500 gramówcukier 125 gramówśmietana kremowa 300 gramówgalaretka rubinowa 1 sztuksok z borówek 100 mililitrówmarcepan 125 gramówcukier puder 3 łyżek stołowychborówki konserwowe 1 łyżek stołowychWykonanie:Na dnie kwadratowej formy o wymiarach 24x24cm ułożyć andruty. Utrzeć twaróg z jogurtem oraz 75g cukru. Rozpuścić żelatynę i wymieszać z 3 łyżkami masy serowej, a potem z pozostałą masą. Wstawić do lodówki.Ubić śmietanę i 150g dodać do tężejącego kremu. Masę wyłożyć na spód waflowy i wstawić n a3 godziny do lodówki.Galaretkę wymieszać z 25g cukru i połączyć z sokiem borówkowym lub nektarem wiśniowym. Dodać 125 ml wody, mieszając, zagotować. Tężejącą galaretkę wyłożyć łyżką na masę serową. Chłodzić 30 minut.Zagnieść marcepan z łyżką cukru pudru i rozwałkować na cienki placek podsypując cukrem pudrem. Wyciąć gwiazdki. Jedną stronę gwiazdek skropić wodą i posypać resztą cukru.Schłodzone ciasto udekorować podłużnymi wzorami z ubitej śmietany, marcepanowymi gwiazdkami oraz borówkami ze słoika.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: