ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokarp sprawiony 1 sztukwłoszczyzna 1 sztukwino czerwone wytrawne 150 mililitrówrodzynki 50 gramówmigdały (bez skórki)50 gramówcukier 2 łyżek stołowychsok z cytryny według uznanialiść laurowy 2 sztukgoździki 4 sztukziele angielskie 5 sztukpieprz czerwony 5 sztuksól według uznaniaWykonanie:Umytego, osuszonego karpia skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i odstawić n a30 minut.Oczyszczone warzywa zalać litrem wody, dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu ok. 30 minut. Ostudzony wywar przecedzić. Zalać rybę wywarem i gotować na małym ogniu 30 minut. Ostudzić w wywarze. Wyjętą rybę pokroić w dzwonka (6 porcji). Usunąć kręgosłup oraz ości. Ułożyć na półmisku.Cukier zrumienić w radłu na karmel. Wlać wino oraz przecedzony wywar z ryby. Mieszając, gotować na małym ogniu, aż karmel się rozpuści i sos zgęstnieje. Dodać migdały oraz rodzynki. Porcje ryby zalać sosem i odstawić do wystudzenia. Udekorować plasterkami limonki lub listkami tymianku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSosy i pastyWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: