ßßß Cookit - przepis na Karp z pieczarkami

Karp z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
karp w dzwonkach 800 gramów
pieczarki 400 gramów
dymka 1 pęczek
bułka tarta 100 gramów
mąka 5 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
tymianek według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oprószyć solą oraz pieprzem umyte, osuszone dzwonka karpia. Skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki. Oczyszczone dymki posiekać i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki, oprószyć solą oraz pieprzem i tymiankiem. Mieszając, smażyć 3 minuty.
Oprószone mąką dzwonka karpia panierować w jajkach oraz bułce tartej. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor i przełożyć do naczynia do zapiekania. Obłożyć pieczarkami i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem z dymki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12930/Karp-z-pieczarkami