Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
karp w dzwonkach 800 gramów
pieczarki 400 gramów
dymka 1 pęczek
bułka tarta 100 gramów
mąka 5 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
tymianek według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oprószyć
solą oraz
pieprzem umyte, osuszone dzwonka
karpia. Skropić
sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Oczyszczone
pieczarki pokroić na plasterki. Oczyszczone
dymki posiekać i zeszklić na
oleju. Dodać
pieczarki, oprószyć
solą oraz
pieprzem i
tymiankiem. Mieszając, smażyć 3 minuty.Oprószone
mąką dzwonka
karpia panierować w jajkach oraz
bułce tartej. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor i przełożyć do naczynia do zapiekania. Obłożyć
pieczarkami i zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać posiekanym
szczypiorkiem z
dymki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: