Składniki;karp 1,5 kgsok z cytryny1 jajko1 łyżka mlekasólpieprz1/2 łyżeczki słodkiej paprykimąka i bułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaKarpia czyścimy, odcinamy głowę, ogon i pozostałe płetwy.Płuczemy kroimy w dzwonka. Skrapiamy sokiem z cytryny.Solimy i odstawiamy na godzinę do lodówki.Następnie dzwonka karpia osuszamy papierowym ręcznikiem , oprószamy pieprzem. Panierujemy w mące , jajku rozkłóconym z mlekiem,bułce tartej wymieszanej z papryką.Smażymy na rumiano na dobrze rozgrzanym oleju.Zmniejszamy ogień i dosmażamy rybę jeszcze przez 3 minuty.https://www.facebook.com/CiastaTortyUrocztstosci - polub.Smacznego.Zdrowych i wesołych Świąt Bożego NarodzeniaJeżeli nie lubimy sprawiać karpia i przeszkadzają nam ości .Wybierzmy w sklepie gotowe płaty z karpia.-