ßßß Cookit - przepis na Karp smażony

Karp smażony

nazwa

Wykonanie

Składniki;
karp 1,5 kg
sok z cytryny
1 jajko
1 łyżka mleka
sól
pieprz
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
mąka i bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Karpia czyścimy, odcinamy głowę, ogon i pozostałe płetwy.
Płuczemy kroimy w dzwonka. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Solimy i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Następnie dzwonka karpia osuszamy papierowym ręcznikiem , oprószamy pieprzem. Panierujemy w mące , jajku rozkłóconym z mlekiem,
bułce tartej wymieszanej z papryką.
Smażymy na rumiano na dobrze rozgrzanym oleju.
Zmniejszamy ogień i dosmażamy rybę jeszcze przez 3 minuty.
https://www.facebook.com/CiastaTortyUrocztstosci - polub.
Smacznego.
Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia
Jeżeli nie lubimy sprawiać karpia i przeszkadzają nam ości .
Wybierzmy w sklepie gotowe płaty z karpia.
-
Źródło:http://dag5992.blogspot.com/2013/11/karp-smazony.html