ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośledzie 700 gramówocet winny 200 mililitrówcebula 2 sztukmarchewka 3 sztukcukier 4,5 łyżek deserowychliść laurowy 3 sztukziarenka gorczycy 1 łyżek deserowychziele angielskie 0,5 łyżek deserowychziarenka pieprzu 0,5 łyżek deserowychmąka 0,75 szklanekolej według uznaniaWykonanie:Małe, solone śledzie oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.Oczyszczona cebulę i marchewkę pokroić na plastry.Zagotować o,75l wody z warzywami, cukrem oraz przyprawami. Wymieszać z octem i wystudzić.W dużym słoju ułożyć ryby i zalać marynata. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 dni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: