Wykonanie
« Powrót  Opis:Danie uwielbiane przez moją 14 miesięczną córkę ;) Jeśli ktoś nie uznaje przypraw ani kostek w potrawach dla dzieci sos można zrobić na wywarze z własnego rosołu a
kurczaka doprawić
ziołami ;)Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron 3 łyżek stołowych
filet z kurczaka 1 sztuk
śmietana 18 % 3 łyżek stołowych
kostka rosołowa drobiowa 1 kostek
mąka 3 łyżek stołowych
woda 2,5 szklanek
koperek 1 pęczek
przyprawa do mięsa według uznaniaWykonanie:W ok 2 szklankach
wody rozpuszczamy
kostkę rosołową, następnie dodajemy posiekany
koperek (cały pęczek) gotujemy przez chwilę. Odlewamy trochę
wywaru i mieszamy ze
śmietaną, dolewamy do reszty. Odrobinę
wody mieszamy z
mąką i zagęszczamy sos.
Makaron gotuje na pół twardo,
pierś z kurczaka drobniutko kroimy w kosteczkę panierujemy wcześniej przyprawą i podsmażamy na patelni. Gdy
kurczak jest gotowy dodajemy do niego sos a następnie
makaron i całość jeszcze gotujemy przez chwilkę na patelni.Uwagi:
Kurczaka można podsmażyć na
oleju, ale ja wole na odrobinie
masła - zostaje fajny posmak ;)Autor:
marta.pogoreloZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemPowyżej 1 rokuSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: