Kolejna propozycja z moim ulubionym makaronem jajecznym.Bardzo lubię to danie. Szykuję wieczorem jako obiadokolację na gorąco. Następnego dnia w pracy można zjeść na zimno (pycha!) lub podgrzać szybko w mikrofali.Potrzebujesz:250g grubego makaronu jajecznego400g pieczarek150 ml śmietany 12 %0,5kg piersi kurczaka1/3 szklanki wodykopiastą łyżeczkę mąki1 duża cebula2 łyżki masła5 łyżek oliwy z oliwekPrzyprawy: pieprz, lubczyk, przyprawa gyrosPrzygotowanie:Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę. Posypujemy przyprawą gyros i zalewamy 5 łyżkami oliwy z oliwek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterkiNa patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulkę. Zwiększamy ogień na maksimum i wrzucamy pieczarki. Smażymy do zrumienienia. Zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę, wodę rozmieszaną z mąką i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i lubczykiem i chwilę mieszamy na ogniu. Przekładamy do dużego garnka.Rozgrzewamy patelnię i na dużym ogniu smażymy kurczaka aż będzie gotowy. Często mieszamy. Przekładamy mięso do sosu pieczarkowego. Dodajemy makaron. Wszystko razem stawiamy na mały ogień i chwilę podgrzewamy jednocześnie mieszając. Gotowe.Smacznego!