ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 200 gramówcukier 275 gramówmąka 225 gramówjajka 8 sztukbrzoskwinie konserwowe 1 puszkaserek śmietankowy 750 gramówcukier waniliowy 2 łyżek deserowychbudyń czekoladowy 1 sztukwiórki czekoladowe według uznaniakakao według uznaniaWykonanie:Z przesianej mąki, 75g pokrojonego masła, 75g cukru oraz 1 jajka zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na koło o średnicy 30 cm i przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Mocno docisnąć brzegi. Spód ciasta po nakłuwać widelcem.Roztopić 50g masła i ostudzić. Osączone brzoskwinie pokroić w paski. Utrzeć ser ze 150g cukru, cukrem waniliowym oraz budyniem. 7 białek z dodatkiem 50g cukru ubić na sztywną pianę.Ubitą pianę, masło oraz brzoskwinie ostrożnie połączyć z masą serową. Przełożyć masę na ciasto, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 175 stopniach, ostudzić. wierzch sernika posypać kakao oraz wiórkami czekoladowymi lub starta czekoladą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: