ßßß Cookit - przepis na Serowy tort Sachera

Serowy tort Sachera

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 200 gramów
cukier 275 gramów
mąka 225 gramów
jajka 8 sztuk
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
serek śmietankowy 750 gramów
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
budyń czekoladowy 1 sztuk
wiórki czekoladowe według uznania
kakao według uznania
Wykonanie:
Z przesianej mąki, 75g pokrojonego masła, 75g cukru oraz 1 jajka zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na koło o średnicy 30 cm i przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Mocno docisnąć brzegi. Spód ciasta po nakłuwać widelcem.
Roztopić 50g masła i ostudzić. Osączone brzoskwinie pokroić w paski. Utrzeć ser ze 150g cukru, cukrem waniliowym oraz budyniem. 7 białek z dodatkiem 50g cukru ubić na sztywną pianę.
Ubitą pianę, masło oraz brzoskwinie ostrożnie połączyć z masą serową. Przełożyć masę na ciasto, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 175 stopniach, ostudzić. wierzch sernika posypać kakao oraz wiórkami czekoladowymi lub starta czekoladą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12886/Serowy-tort-Sachera