Wykonanie
Upieczone dla dzieciaczków, oczywiście miały być nadziane
dżemem brzoskwiniowym. No ale cóż gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść ;). I tak nie było w nich
dżemu, ale możecie przed upieczeniem je nadziać
budyniem lub wspomnianym
dżemem Proporcje na 12 muffinek, ja piekłam w formie na 6 misiaków .
Składniki :100 g miękkiego
masła150 g
cukru1 torebka
cukru waniliowego3
jajka150 g
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia100 ml słodkiej
śmietanki1 łyżka
kakaoOpis wykonania :1.
Masło ucieramy z
cukrem,
cukrem waniliowym na puszysta masę. Następnie dodajemy po 1
jajku i ucieramy.2.
Mąkę mieszamy z proszkiem i dodajemy partiami wraz ze
śmietanką do ciasta mieszamy. Połowę ciasta wykładamy do foremek, druga mieszamy z
kakao i układamy na jasnym cieście, przeciągamy widelcem tak by powstał marmurkowy wzór.3. Pieczemy 20 minut w 170 C.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy