Odkopałam stary przepis na ciasto, które właściwie zawsze wychodzi i zawsze gdy podaję je na stół słyszę „ohhhh”i rzeczywiście wygląda i smakuje wybornie. Zapraszam Wszystkich do degustacji 😀Składaniki:250g masła200ml napoju gazowanego typu Fanta lub Mirinda420g mąki250g cukru5 jajek2 łyżki kakao2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu śmietankowego w proszku25g proszku do pieczenia1 opakowanie cukru waniliowegoJajka ucieramy z cukrem na puch, potem dodajemy na przemian mąkę (przesianą z proszkiem do pieczenia), oranżadę i rozpuszczone masło. Powstałą masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy dwie łyżki kakao, do drugiej dwie łyżki mąki i mieszamy. Masy wlewamy na przemian małymi porcjami, na środek wysmarowanej i wysypanej mąką tortownicy, aż do wyczerpania składników. Pieczemy 60 minut w 160st.C.