Wykonanie
Te muffiny należą stanowczo do moich ulubieńców.Po pierwsze bardzo prosto się je robi, po drugie zawsze wychodzą!Wilgotne, mega
czekoladowe w środku i z chrupiącą skorupką na wierzchu...marzenie!Mocna dawka słodkości!
Składniki:100g
masła200g
czekolady (ja użyłam
mlecznej - można użyć gorzkiej)0,5 szklanki
cukru (może być brązowy)2
jajka1 łyżeczka
cukru waniliowego2/3 szklanki
mąki1 łyżka
kakaoWykonanie:W rondelku rozpuszczam
masło o dodaję 150g połamanej
czekolady oraz
cukier. Mieszam do rozpuszczenia i połączenia składników. W osobnej dużej misce rozbełtuję dwa
jajka. Dodaję
cukier waniliowy,
mąkę,
kakao. Dodaję masę z rondelka i całość mieszam do połączenia składników. Tak powstałe ciasto przelewam do papierowych papilotek do muffinów. Piekę około 20 minut w 180C. Z przepisu wyszło mi 15 babeczek.