ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówcukier 300 gramówcukier waniliowy 2 łyżek deserowychmargaryna 100 gramówjajka 6 sztuksok z cytryny 2 sztukśmietana 150 gramówkonfitura morelowa 3 łyżek stołowychbudyń waniliowy 2 sztukser mielony 1 kilogramówgruszki 3 sztukWykonanie:Z przesianej maki, 50g cukru, cukru waniliowego, margaryny oraz 1 jajka zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folie i wstawić na 30 minut do lodówki.Obrane 2 gruszki pokroić w kostkę i skropić sokiem z 1 cytryny.Utrzeć ser ze śmietaną, 4 łyżkami soku z cytryny, 5 jajkami, 250g cukru oraz 2 budyniami. Wymieszać z pokrojonymi gruszkami.Rozwałkowanym ciastem wylepić dno oraz boki natłuszczonej, obsypanej mąką średniej wielkości tortownicę. Na cieście rozsmarować masę serowa. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach. Po 40 minutach pieczenia przykryć sernik folią aluminiową. Upieczone ciasto wystudzić.Podgrzaną konfiturę przetrzeć przez sito i posmarować nią ciasto. Wierzch sernika udekorować pokrojona na plasterki gruszką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: