ßßß Cookit - przepis na Sernik z brzoskwiniami i sernixem

Sernik z brzoskwiniami i sernixem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 125 gramów
ciasteczka z kawałkami czekolady 125 gramów
brzoskwinie 300 gramów
jajka 3 sztuk
cukier puder 125 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
Sernix 1 sztuk
ser mielony 750 gramów
Wykonanie:
Stopione 50g masło przestudzić. Pokruszone ciasteczka wymieszać z letnim masłem. Średniej wielkości tortownice wyścielić papierem do pieczenia i ułożyć na nim masę z ciasteczek, mocno dociskając. Wstawić na kilka minut do lodówki.
Umyte brzoskwinie naciąć nożem, sparzyć gorącą wodą i zdjąć skórkę. Przeciąć owoce i usunąć pestki.
Ubić białka na sztywna pianę. Utrzeć 75g masła z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając, kolejno dodawać po żółtku. Dodać ser oraz Sernix i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubita pianą. Wyłożyć masę serowa na schłodzony spód ciasta. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawić ciasto jeszcze 20 minut w otwartym piekarniku. Wystudzony udekorować listkami melisy. Można podawać z dodatkiem bitej śmietany.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12776/Sernik-z-brzoskwiniami-i-sernixem