ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 125 gramówciasteczka z kawałkami czekolady 125 gramówbrzoskwinie 300 gramówjajka 3 sztukcukier puder 125 gramówcukier waniliowy 1 sztukSernix 1 sztukser mielony 750 gramówWykonanie:Stopione 50g masło przestudzić. Pokruszone ciasteczka wymieszać z letnim masłem. Średniej wielkości tortownice wyścielić papierem do pieczenia i ułożyć na nim masę z ciasteczek, mocno dociskając. Wstawić na kilka minut do lodówki.Umyte brzoskwinie naciąć nożem, sparzyć gorącą wodą i zdjąć skórkę. Przeciąć owoce i usunąć pestki.Ubić białka na sztywna pianę. Utrzeć 75g masła z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając, kolejno dodawać po żółtku. Dodać ser oraz Sernix i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubita pianą. Wyłożyć masę serowa na schłodzony spód ciasta. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawić ciasto jeszcze 20 minut w otwartym piekarniku. Wystudzony udekorować listkami melisy. Można podawać z dodatkiem bitej śmietany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 125 gramówciasteczka z kawałkami czekolady 125 gramówbrzoskwinie 300 gramówjajka 3 sztukcukier puder 125 gramówcukier waniliowy 1 sztukSernix 1 sztukser mielony 750 gramówWykonanie:Stopione 50g masło przestudzić. Pokruszone ciasteczka wymieszać z letnim masłem. Średniej wielkości tortownice wyścielić papierem do pieczenia i ułożyć na nim masę z ciasteczek, mocno dociskając. Wstawić na kilka minut do lodówki.Umyte brzoskwinie naciąć nożem, sparzyć gorącą wodą i zdjąć skórkę. Przeciąć owoce i usunąć pestki.Ubić białka na sztywna pianę. Utrzeć 75g masła z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając, kolejno dodawać po żółtku. Dodać ser oraz Sernix i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubita pianą. Wyłożyć masę serowa na schłodzony spód ciasta. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawić ciasto jeszcze 20 minut w otwartym piekarniku. Wystudzony udekorować listkami melisy. Można podawać z dodatkiem bitej śmietany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: