Wykonanie
            Brownies to moje ulubione ciasto, drugie to sernik. A tu mamy połączenie tych pyszności:) Mocno 
czekoladowe, ciężkie brownies i kremowy sernik. Przepis Nigelli, pobrany stąd .To brownies upiekłam by umilić naszej samochodowej piątce długą podróż do Amsterdamu w miniony weekend. Gdy człowiek jest zmęczony i znużony podróżą kawałek pełen 
czekolady może podnieść na siłach i pomóc podtrzymać już i tak świetny humor:)

Składniki:200 g 
gorzkiej czekolady200 g 
masła400 g 
cukru pudru5 
jajek110 g 
mąki pszennej400 g 
sera kremowego
cukier waniliowy WiniarySerniko brownies, serobrownies, 
sero brownies, brownies z 
serem, ciasto 
czekoladowo serowe,Moja blaszka miała 25x25cm.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli 
wodnej. 
Masło utrzeć z 250g 
cukru. Dodawać 3jajka po jednym, miksując cały czas. Wlać roztopioną i przestudzoną 
czekoladę. Wymieszać. Dodać 
mąkę, wymieszać i wyłożyć do blaszki 3/4 masy.W drugim pojemniku przygotować masę 
serową. Utrzeć 
ser, pozostały 
cukier, 2 
jajka i 
cukier waniliowy. Gdy masa będzie już gładka, wylać ją na masę 
czekoladową. Na wierzch wyłożyć resztę masy czekoladowej. Masa czekoladowa jest gęsta i dość trudno się ją wykłada i wyrównuje.Piec w temp. 170st. C przez 50-60min. Studzić przy otwartym piekarniku.

