Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
orzechy laskowe mielone 0,5 szklanek
mąka gryczana 0,5 szklanek
jajka 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
cukier 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
sól według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:Jedno całe
jajko i 4
żółtka ubić z
cukrem i
cukrem waniliowym na puszystą masę. Ubijając, powoli wsypywać
orzechy. Dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem i
cynamonem, wymieszać. Ubić
białka ze szczyptą
soli na sztywna pianę i delikatnie połączyć z
ciastem. Przełożyć ciasto do formy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok. 356 minut w 170 stopniach Ostudzone oprószyć
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: