Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiórki kokosowe 70 gramów
wiśnie 250 gramów
margaryna 180 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 125 gramów
jajka 4 sztuk
mąka 300 gramówczipsy
kokosowe 4 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mleko kokosowe 5 łyżek stołowych
konfitura brzoskwiniowa 2 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowychWykonanie:Na suchej patelni uprażyć
wiórki kokosowe. Oczyszczone
wiśnie wydrylować.
Miękka margarynę lub
masło utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym, kolejno dodając
jajka. Przesiana
mąkę wymieszać z wiórkami oraz proszkiem i na przemian z
mlekiem dodawać do masy. Gotowe ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. W ciasto powciskać
wiśnie. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach, wystudzić.Na suchej patelni uprażyć czipsy
kokosowe, ostudzić. Podgrzana
konfiturę przetrzeć przez sito i posmarować nią brzegi ciasta i obłożyć czipsami kokosowymi. Można tez udekorować ciasto na wierzchu
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: