ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowiórki kokosowe 70 gramówwiśnie 250 gramówmargaryna 180 gramówcukier waniliowy 1 sztukcukier 125 gramówjajka 4 sztukmąka 300 gramówczipsy kokosowe 4 łyżek stołowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmleko kokosowe 5 łyżek stołowychkonfitura brzoskwiniowa 2 łyżek stołowychcukier puder 2 łyżek stołowychWykonanie:Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe. Oczyszczone wiśnie wydrylować. Miękka margarynę lub masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, kolejno dodając jajka. Przesiana mąkę wymieszać z wiórkami oraz proszkiem i na przemian z mlekiem dodawać do masy. Gotowe ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. W ciasto powciskać wiśnie. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach, wystudzić.Na suchej patelni uprażyć czipsy kokosowe, ostudzić. Podgrzana konfiturę przetrzeć przez sito i posmarować nią brzegi ciasta i obłożyć czipsami kokosowymi. Można tez udekorować ciasto na wierzchu cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: