ßßß Cookit - przepis na Sałatka z fasolki szparagowej i rzodkiewek

Sałatka z fasolki szparagowej i rzodkiewek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasolka szparagowa zielona 250 gramów
fasolka szparagowa żółta 250 gramów
pomidory 5 sztuk
rzodkiewka 1 pęczek
dymka 3 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet jabłkowy 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną fasolkę pokroić na 3 cm kawałki i gotować w osolonym wrzątku 15 minut, osączyć. Sparzone, obrane pomidory, każdy pokroić na 8 cząstek i usunąć pestki. Oczyszczone rzodkiewki pokroić w plasterki. Oczyszczoną dymkę pokroić w krążki razem ze szczypiorem.
Wymieszać oliwę z octem, doprawić solą, pieprzem oraz cukrem.
wystudzona fasolkę, pomidory, rzodkiewkę oraz dymkę przełożyć do salaterki, polać sosem i wymieszać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12517/Salatka-z-fasolki-szparagowej-i-rzodkiewek