Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasolka szparagowa zielona 250 gramów
fasolka szparagowa żółta 250 gramów
pomidory 5 sztuk
rzodkiewka 1 pęczek
dymka 3 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet jabłkowy 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
fasolkę pokroić na 3 cm kawałki i gotować w osolonym wrzątku 15 minut, osączyć. Sparzone, obrane
pomidory, każdy pokroić na 8 cząstek i usunąć pestki. Oczyszczone
rzodkiewki pokroić w plasterki. Oczyszczoną
dymkę pokroić w krążki razem ze
szczypiorem.Wymieszać
oliwę z
octem, doprawić
solą,
pieprzem oraz
cukrem.wystudzona
fasolkę,
pomidory,
rzodkiewkę oraz
dymkę przełożyć do salaterki, polać sosem i wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: