ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekjajka 1 sztukpierś z kurczaka 350 gramówbulion drobiowy 2 szklanekcebula czerwona 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychżółtka 1 sztuknatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej maki dodać jajko, szczyptę soli oraz kilka łyżek wody i zagnieść elastyczne ciasto.Farsz: umyte mięso zalać w rondlu bulionem i gotować ok. 30 minut. Ostudzone zmielić. Oczyszczoną cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać do mięsa razem z żółtkiem oraz natka pietruszki. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli masa jest zbyt sucha, to można dodać trochę bulionu z gotowania mięsa.Rozwałkować cienko ciasto i wyciąć szklanką krążki. Na każdym ułożyć po porcji farszu i zlepić brzegi. Wrzucać pierożki do osolonego wrzątku i gotować 3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane masłemAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: