ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś z indyka 500 gramówboczek wędzony 150 gramówcebula (mała)4 sztukpapryka czerwona 1 sztukcukinia 1 sztukziemniaki 1 kilogramówogóreki kiszone według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na jednakowej wielkości kwadraty, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 60 minut do lodówki. Oczyszczona cebule pokroić w ósemki, a oczyszczoną paprykę pokroić na duże kawałki. Umyta cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Boczek też pokroić na cienkie plastry i owinąć nim kawałki indyka.Na szpadki nabijać kolejno: mięso w boczku, paprykę, cukinię zwiniętą w wachlarzyk, cebulę, az do wyczerpania składników.Oprószyć szaszłyki przyprawami, w3łozyc do żaroodpornego naczynia, skropić olejem i piec 30 minut w 190 stopniach. Podawać z pieczonymi ziemniakami i ogórkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: