ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurki 1 kilogramówcebula 200 gramówpapryczka chili 3 sztukpieprz ziarnisty 1 łyżek deserowychgorczyca 1 łyżek deserowychziele angielskie 1 łyżek deserowychliść laurowy 3 sztukwoda 0,5 litrówocet 1 szklaneksól 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone kurki ugotować w osolonej wodzie, aż opadną na dno garnka. Odcedzone ułożyć w wyparzonych słoikach.Oczyszczone cebule pokroić w krążki i dodać do grzybów. Do każdego słoiczka włożyć po kawałku ostrej papryczki, po kilka ziaren pieprzu, gorczycy oraz ziela i po kawałku liścia laurowego.Zagotować wodę z octem sola oraz cukrem i gorącą marynata zalać kurki w słoikach. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 min ut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: