Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurki 1 kilogramów
cebula 200 gramów
papryczka chili 3 sztuk
pieprz ziarnisty 1 łyżek deserowych
gorczyca 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 1 łyżek deserowych
liść laurowy 3 sztuk
woda 0,5 litrów
ocet 1 szklanek
sól 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone
kurki ugotować w osolonej wodzie, aż opadną na dno garnka. Odcedzone ułożyć w wyparzonych słoikach.Oczyszczone
cebule pokroić w krążki i dodać do
grzybów. Do każdego słoiczka włożyć po kawałku
ostrej papryczki, po kilka ziaren
pieprzu,
gorczycy oraz ziela i po kawałku
liścia laurowego.Zagotować
wodę z
octem sola oraz
cukrem i gorącą marynata zalać
kurki w słoikach. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 min ut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: