ßßß Cookit - przepis na Kurki z chili

Kurki z chili

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kurki 1 kilogramów
cebula 200 gramów
papryczka chili 3 sztuk
pieprz ziarnisty 1 łyżek deserowych
gorczyca 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 1 łyżek deserowych
liść laurowy 3 sztuk
woda 0,5 litrów
ocet 1 szklanek
sól 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczone kurki ugotować w osolonej wodzie, aż opadną na dno garnka. Odcedzone ułożyć w wyparzonych słoikach.
Oczyszczone cebule pokroić w krążki i dodać do grzybów. Do każdego słoiczka włożyć po kawałku ostrej papryczki, po kilka ziaren pieprzu, gorczycy oraz ziela i po kawałku liścia laurowego.
Zagotować wodę z octem sola oraz cukrem i gorącą marynata zalać kurki w słoikach. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 min ut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12360/Kurki-z-chili