Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodzwonka
łososia 2 sztuk
marchewka 3 sztuk
groszek mrożony 200 gramów
jajka 3 sztuk
tymianek 1 łyżek deserowych
mąka kukurydziana 1 łyżek deserowych
ser kozi 100 gramów
śmietana 30 mililitrów
masło 20 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Na parze gotować 6 minut
łososia. Zdjąć skórę oraz usunąć ości i pokroić w kostkę. Oczyszczone
marchewki pokroić na talarki i gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Oddzielnie gotować
groszek.Osączone warzywa układać warstwami w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym
masłem. Pomiędzy warzywa kłaść
łososia.Wymieszać
jajka z
tymiankiem oraz
mąką rozrobiona z odrobina
wody, doprawić
solą oraz
pieprzem. Widelcem rozgnieść
ser ze
śmietaną oraz wymieszać z
jajkami i wlać na zapiekankę. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Uwagi:
Łososia można zastąpić
dorszem lub
mintajem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: