ßßß Cookit - przepis na Morszczuk z kukurydzą i sałatką pomidorową

Morszczuk z kukurydzą i sałatką pomidorową

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z morszczuka 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
sos sojowy 1 łyżek stołowych
kolby kukurydzy 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
pomidory 4 sztuk
cebula 1 sztuk
listki kolendry według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Oczyszczoną kukurydzę skropić oliwą i upiec na grillu, często obracając. Rybę usmażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej i oprószyć pieprzem. Na każdej porcji ryby położyć kawałek masła.
Umyte pomidory pokroić w plastry, a oczyszczoną cebulę pokroić w piórka. Opłukaną kolendrę posiekać.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, pieprzem oraz solą i polać sałatkę.
Podawać rybę z grillowana kukurydzą i sałatką z pomidorów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12288/Morszczuk-z-kukurydza-i-salatka-pomidorowa