Wykonanie
Awokado uwielbiam - np.w postaci guacamole lub innych różnych
awokadowych past :)Tym razem do klasycznego guacamole dodałam
pomidora i trochę
cebulki - w połączeniu z wieloziarnistym
chlebem wyszło pyszne i zdrowe śniadanie :)
SKŁADNIKI1 dojrzałe
awokado1
pomidor1 ząbek
czosnku1 łyżka posiekanej
cebuli1 łyżka
soku z cytrynysólpieprz1 łyżka
oliwy z oliwekPRZYGOTOWANIE
Awokado przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Przy pomocy łyżki wyciągamy miąższ i przekładamy do miseczki. Rozgniatamy widelcem i skrapiamy
sokiem z cytryny. Dodajemy
oliwę, przeciśnięty przez praskę
czosnek i
pomidora drobno pokrojonego w kostkę (bez skóry i gniazd nasiennych). Doprawiamy
solą i
pieprzem. Mieszamy i podajemy np. z ulubionym
pieczywem. Smacznego :)A tę piękną deskę własnoręcznie wypaliła dla mnie córka :)
Zapraszam na funpage na FB oraz Instagram