Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 2 porcja
kukurydza konserwowa 1 puszka
fasola czerwona konserwowa 1 puszka
jajka 2 sztuk
ser żółty 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 1 ząbki
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku ugotować
ryż. Odcedzony ułożyć w posmarowanym
masłem naczyniu żaroodpornym i posypać wiórkami
masła. Dodać odsączoną
kukurydzę oraz
fasolę. Rozmącone
jajka wymieszać z tartym
żółtym serem i
przecierem pomidorowym i polać po składnikach zapiekanki i delikatnie wymieszać. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: