ßßß Cookit - przepis na Ryżowa zapiekanka z fasolą i kukurydzą

Ryżowa zapiekanka z fasolą i kukurydzą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 2 porcja
kukurydza konserwowa 1 puszka
fasola czerwona konserwowa 1 puszka
jajka 2 sztuk
ser żółty 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 1 ząbki
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
W osolonym wrzątku ugotować ryż. Odcedzony ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i posypać wiórkami masła. Dodać odsączoną kukurydzę oraz fasolę. Rozmącone jajka wymieszać z tartym żółtym serem i przecierem pomidorowym i polać po składnikach zapiekanki i delikatnie wymieszać. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12281/Ryzowa-zapiekanka-z-fasola-i-kukurydza