ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż 2 porcjakukurydza konserwowa 1 puszkafasola czerwona konserwowa 1 puszkajajka 2 sztukser żółty 200 gramówmasło 2 łyżek stołowychprzecier pomidorowy 1 ząbkinatka pietruszki według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku ugotować ryż. Odcedzony ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i posypać wiórkami masła. Dodać odsączoną kukurydzę oraz fasolę. Rozmącone jajka wymieszać z tartym żółtym serem i przecierem pomidorowym i polać po składnikach zapiekanki i delikatnie wymieszać. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypać natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: