Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 6 sztuk
jajka 6 sztuk
szpinak 500 gramów
łosoś wędzony 400 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
orzechy włoskie 3 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
musztarda ostra 2 łyżek deserowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach - 15 minut. Ostudzone obrać i pokroić w plasterki. Ugotowane na twardo, obrane
jajka pokroić w ćwiartki. Oczyszczony
szpinak osuszyć. W paski pokroić
łososia, a oczyszczoną
cebulę w cienkie piórka.
Orzechy grubo posiekać.Sos: wymieszać
śmietanę z
musztardą i
sokiem z cytryny. Dodać posiekany
szczypiorek, mieszając, doprawić
solą oraz
pieprzem.Ułożyć w salaterce liście
szpinaku, a na nich pozostałe składniki sałatki. Przed podaniem polać sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: