Wykonanie
Czy Was też pogoda tak bardzo drażni? No przecież nie da się tego wytrzymać. Słońce, deszcz, słonce, śnieg, grad, słonce.. Nie wiadomo jak się ubrać. Poza tym.. na Boga mamy kwiecień.. już naprawdę mogłoby być ciepło. Tymczasem chyba powoli przestaję wierzyć, że pogoda się poprawi. Liczyłam na świąteczne spacery ale oczywiście nic z tego. A szkoda. U nas święta minęły bardzo smacznie. Zrobiłam
między innymi
jajka faszerowane
pieczarkami i ajwarem które okazały się
hitem i tą właśnie pastę którą podałam na świąteczne śniadanie. Bardzo szybka, smaczna i nadaje się nie tylko na świąteczny stół. Z bułami z tego przepisu pasta była znakomita. No i pamiętajcie że smak pasty zależy od tego jakiego
łososia wybierzecie dlatego wybierzcie możliwie najlepszy kawałek:)
Składniki:ok 200 g
łososia wędzonego dobrej jakości (w kawałku)łyżka
soku z cytryny2-3 łyżki gęstej
śmietany1 ugotowane
jajkołyżeczka
musztardysólpieprzpapryczka chili - wg gustu
szczypiorekWykonanie:
Wędzonego łososia posiekaj drobno. Przełóż go do miski. Dodaj
sok z cytryny,
śmietanę,
musztardę,
jajko pokrojone w kostkę. Wymieszaj całość i przypraw wg gustu
solą,
pieprzem i
chili.Smacznego!