Wykonanie
Powiew wiosny, czyli idealna, apetyczna
sałatka na przywitanie wiosny.MORSKA BRYZA
Składniki (dla 2 osób):2 garści
makaronu,250 g
fasolki szparagowej,15 dag
wędzonego łososia,garść posiekanego
szczypiorku,
sól,
pieprzsos:2-3 łyżki
majonezu,1 łyżeczka słodkiej
musztardy,4 łyżki
śmietany 10 % do
sosów,1 łyżeczka
soku z cytryny,
sól,
pieprz.Wykonanie:Przygotowujemy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.
Makaron gotujemy al dente, a
fasolkę szparagową (niestety jeszcze mrożoną :( do miękkości).
Łososia kroimy na kawałki. W misce mieszamy
makaron,
fasolkę,
rybę,
szczypiorek oraz sos. Od razu podajemy.
Smacznego!Zmodyfikowany przepis z magazynu KUCHNIA 06-2003