ßßß Cookit - przepis na MAKARON Z LOSOSIEM I FASOLKA SZPARAGOWA

MAKARON Z LOSOSIEM I FASOLKA SZPARAGOWA

nazwa

Wykonanie

Powiew wiosny, czyli idealna, apetyczna sałatka na przywitanie wiosny.
MORSKA BRYZA
Składniki (dla 2 osób):
2 garści makaronu,
250 g fasolki szparagowej,
15 dag wędzonego łososia,
garść posiekanego szczypiorku,
sól,
pieprz
sos:
2-3 łyżki majonezu,
1 łyżeczka słodkiej musztardy,
4 łyżki śmietany 10 % do sosów,
1 łyżeczka soku z cytryny,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Przygotowujemy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki. Makaron gotujemy al dente, a fasolkę szparagową (niestety jeszcze mrożoną :( do miękkości). Łososia kroimy na kawałki. W misce mieszamy makaron, fasolkę, rybę, szczypiorek oraz sos. Od razu podajemy.
Smacznego!
Zmodyfikowany przepis z magazynu KUCHNIA 06-2003
Źródło:http://bosko-bo-wlosko.blogspot.com/2013/04/makaron-z-ososiem-i-fasolka-szparagowa.html