ßßß Cookit - przepis na Rosół drobiowy z wkładką

Rosół drobiowy z wkładką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
udko indyka 1 sztuk
pałki kurczaka 400 gramów
marchewka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
makaron nitki według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
natka pietruszki 0,5 pęczek
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone warzywa, umyte mięso oraz pozostałe składniki włożyć do szybkowara i zalać 2 litrami wrzącej wody. Gotować 20 minut i odcedzić wywar. Obrane z kości mięso pokroić i dodać do rosołu razem z pokrojonymi marchewkami.
Ugotować makaron lub zrobić kostkę z kaszy manny: ugotować kaszę na gęsto i wylać ja na płaski talerz. Gdy zastygnie pokroić w kostkę i wrzucić do zupy.
rosół podawać z makaronem lub kostką z kaszy manny i posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12234/Rosol-drobiowy-z-wkladka