Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoudko
indyka 1 sztukpałki
kurczaka 400 gramów
marchewka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
makaron nitki według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
natka pietruszki 0,5 pęczek
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa, umyte
mięso oraz pozostałe składniki włożyć do szybkowara i zalać 2 litrami wrzącej
wody. Gotować 20 minut i odcedzić
wywar. Obrane z kości
mięso pokroić i dodać do rosołu razem z pokrojonymi
marchewkami.Ugotować
makaron lub zrobić kostkę z
kaszy manny: ugotować
kaszę na gęsto i wylać ja na płaski talerz. Gdy zastygnie pokroić w kostkę i wrzucić do zupy.rosół podawać z
makaronem lub kostką z
kaszy manny i posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: