ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekcukier 0,75 szklanekmargaryna 0,75 kostekjajka 2 sztukśmietana 0,5 szklanekkakao 2 łyżek stołowycholejek cytrynowy według uznaniaproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychWykonanie:Utrzeć żółtka z cukrem i po łyżce dodawać do dobrze utartej miękkiej margaryny, cały czas ucierając. Wlać słodką śmietankę i wszystko wymieszać z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Podzielić masę na 2 części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej kilka kropel olejku cytrynowego lub skórkę otartą z 1 cytryny. Na dno natłuszczonej, obsypanej bułka tarta formy wlać ciemne ciasto, a na wierzch białe. Piec 45 minut w 180 stopniach. Zimną babkę udekorować dowolną polewą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: