Wykonanie
Easter bunny
cake.
Składniki.
Ciasto ciemne jak na "murzynek".2 szkl.
cukru3 łyżki
kakao250g tłuszczu-
margaryna0,5 szkl.
wody4
jajka2 szkl.
mąki1 łyżeczka proszkuCiasto jasne.1 szkl.
cukru5
jajek22,5 dag
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1
aromat cytrynowyWykonanie.Murzynek.
Cukier wymieszać z
kakao, dodać tłuszcz,
wodę i roztopić, nie gotować. Przestudzić.Dodać
żółtka, wymieszać i dodać przesianą
mąkę.Ubić pianę z
białek i wymieszać z
ciastem.Wlać do formy keksowej 11X25cm.Piec w temp.180stop.około 50min.Z zimnego "murzynka" foremką w kształcie zajączka powycinać zajączki. Ja nie mam zbyt przystojnego, ale jakoś wyszedł.Wycięte zajączki poukładać na stojąco, blisko siebie w keksówce, zalać
ciastem jasnym i upiec.Ciasto jasne.
Cukier utrzeć z
jajkami i
aromatem cytrynowym.Dosypać
mąkę z proszkiem, wymieszać i zalać
ciastem zajączki.Piec w temp.180stop.40min.próba patyczkiem.Wierzch babki posypać
cukrem pudrem lub polać lukrem
cytrynowym, albo posypać zieloną trawką
cukrową.