Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza bulgur 250 gramów
bulion 500 mililitrów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pomidory 400 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
cebula 1 sztuk
dymka 1 pęczek
olej 2 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznanialistki
mięty według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kaszę zalać wrzącym
bulionem i skropić
sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na ok. 35 minut. Umyte
pomidory pokroić na ćwiartki i oczyścić z pestek. Obranego
ogórka przekroić wzdłuż na pół i oczyścić z pestek. Oczyszczona
cebulę oraz pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Oczyszczona
dymkę pokroić w krążki. Wymieszać
kaszę z warzywami, skropić
olejem oraz
octem. Mieszając, doprawić do smaku posiekaną
natką,
miętą,
solą oraz
pieprzem. Podawać na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia LibańskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: