ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukpapryczka chili 1 sztukboczek wędzony 8 plastryszynka 2 plastryczosnek 2 ząbkiliść laurowy 1 sztukziele angielskie 4 ziarnapieprz 4 ziarnażurek w proszku 2 sztuksok z cytryny 0,5 sztukpapryka mielona ostra 1 łyżek deserowychśmietana 2 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę opiec na suchej patelni lub nad ogniem. Oczyszczona papryczkę pokroić. Szynkę oraz boczek pokroić na kawałki. Wysmażyć boczek na chrupko, dodać szynkę oraz papryczkę i chwilę smażyć. Przełożyć wszystko do garnka i zalać zimna wodą. Dodać cebulę, oczyszczony czosnek, liść laurowy, ziarenka ziela oraz pieprzu. Lekko posolić i gotować 30 min ut. W 2 szklankach zimnej wody wymieszać żurek w proszku i dodać do wywaru. Zagotować i wyjąć cebulę. Doprawić papryką w proszku. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Można doprawić do smaku odrobiną soku z cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: