ßßß Cookit - przepis na Faszerowane jajka w pomidorach

Faszerowane jajka w pomidorach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
musztarda 1,5 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
pomidory 8 sztuk
rzeżycha 0,5 szklanek
liście sałaty według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować jajka na twardo. Ostudzone obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i utrzeć je z gęstą śmietaną oraz musztardą. Wymieszać z posiekanym koperkiem i ew. Doprawić pieprzem oraz solą. Masa napełnić połówki białek.
Z umytych, osuszonych pomidorów ściąć wierzchołki, łyżeczką wydrążyć środki, pozostawiając wokół ścianek dość grubą warstwę miąższu. W każdego włożyć po dwie połówki faszerowanych jaj. Na górze lekko je rozchylić. Ułożyć danie na półmisku wyścielonym rzeżuchą oraz młodymi listkami sałaty (ze środka). Można podawać z zimnym sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11895/Faszerowane-jajka-w-pomidorach