Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
musztarda 1,5 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
pomidory 8 sztuk
rzeżycha 0,5 szklanekliście
sałaty według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
jajka na twardo. Ostudzone obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć
żółtka i utrzeć je z gęstą
śmietaną oraz
musztardą. Wymieszać z posiekanym
koperkiem i ew. Doprawić
pieprzem oraz
solą. Masa napełnić połówki
białek.Z umytych, osuszonych
pomidorów ściąć wierzchołki, łyżeczką wydrążyć środki, pozostawiając wokół ścianek dość grubą warstwę miąższu. W każdego włożyć po dwie połówki faszerowanych jaj. Na górze lekko je rozchylić. Ułożyć danie na półmisku wyścielonym
rzeżuchą oraz młodymi listkami
sałaty (ze środka). Można podawać z zimnym sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: