Wykonanie
Wspomnienie dzieciństwa-
zielona sałata z tym właśnie sosem była moim ulubionym dodatkiem do drugiego dania.Pasuje w zasadzie do większości
mięs,a do tego
młode ziemniaczki z
koperkiem...pycha,polecam:)
główka
sałaty masłowej - z tym rodzajem
sałaty smakuje najlepiejok.100 ml
śmietany2
jajka ugotowane na twardo1 łyżeczka łagodnej
musztardycukier do smaku - sos powinien być słodkawyewentualnie odrobina
soli i
pieprzu - ja zazwyczaj pomijam,wystarcza
musztardamała szczypta kwasku
cytrynowego lub kilka kropli
cytrynyświeży
koperek lub
natka pietruszki drobno posiekana
Sałatę płuczę i odsączam,rwę na małe kawałki.
Jajka drobno kroję,
śmietanę,mieszam z
musztardą,
przyprawami,
natką lub
szczypiorkiem,dodaję
jajka,mieszam i sosem zalewam
sałatę.Smacznego!!!