Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
tuńczyk w kawałkach w
oleju 2 puszka
bułka wrocławska 0,5 sztuk
ser żółty 8 plastry
pomidory 2 sztuk
przyprawa do grilla 1 łyżek stołowych
keczup łagodny 5 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte
pomidory pokroić w grube plastry. Opłukaną, osaczoną
natkę posiekać, a
tuńczyka osączyć z
oleju.
Bułkę pokroić po skosie na 8 dość grubych i dużych kromek. Każdą posmarować
keczupem i posypać
przyprawa do grilla. Na wierzchu ułożyć złożone na pół plastry
sera, a na nich plastry
pomidora i kawałki
tuńczyka. Grzanki skropić
olejem po
tuńczyku i
sokiem z cytryny, lekko oprószyć
pieprzem. Zapiekać ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem ciepłe grzanki posypać posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: