ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówcukier puder 0,5 szklanekser mielony półtłusty 250 gramówmargaryna 1 sztukjajka 1 sztukproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychprzyprawa do kawy i deserów 1 szczyptawiśnie drylowane 1 szklaneksok wiśniowy 5 łyżek stołowychcukier puder 0,5 szklanekWykonanie:Z przesianej mąki wymieszanej z proszkiem, cukru, sera margaryny oraz jajka zagnieść gładkie ciasto. Dodać odrobinę przyprawy do kawy i deserów. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm. Wyciąć z ciasta kwadraty, na środku każdego kawałka układać wiśnie i zawijać rogaliki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, na zloty kolor, ostudzić.Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem wiśniowym.Ciasteczka polać lukrem i pozostawić na chwilę, żeby zastygł.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: