Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
cukier puder 0,5 szklanek
ser mielony półtłusty 250 gramów
margaryna 1 sztuk
jajka 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
przyprawa do
kawy i deserów 1 szczypta
wiśnie drylowane 1 szklanek
sok wiśniowy 5 łyżek stołowych
cukier puder 0,5 szklanekWykonanie:Z przesianej
mąki wymieszanej z proszkiem,
cukru,
sera margaryny oraz
jajka zagnieść gładkie ciasto. Dodać odrobinę
przyprawy do
kawy i deserów. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm. Wyciąć z ciasta kwadraty, na środku każdego kawałka układać
wiśnie i zawijać rogaliki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, na zloty kolor, ostudzić.
Lukier:
cukier puder utrzeć z
sokiem wiśniowym.
Ciasteczka polać lukrem i pozostawić na chwilę, żeby zastygł.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: