ßßß Cookit - przepis na Diabełki wiśniowe

Diabełki wiśniowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
cukier puder 0,5 szklanek
ser mielony półtłusty 250 gramów
margaryna 1 sztuk
jajka 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
przyprawa do kawy i deserów 1 szczypta
wiśnie drylowane 1 szklanek
sok wiśniowy 5 łyżek stołowych
cukier puder 0,5 szklanek
Wykonanie:
Z przesianej mąki wymieszanej z proszkiem, cukru, sera margaryny oraz jajka zagnieść gładkie ciasto. Dodać odrobinę przyprawy do kawy i deserów. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm. Wyciąć z ciasta kwadraty, na środku każdego kawałka układać wiśnie i zawijać rogaliki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, na zloty kolor, ostudzić.
Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem wiśniowym.
Ciasteczka polać lukrem i pozostawić na chwilę, żeby zastygł.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10835/Diabelki-wisniowe