Wykonanie
Wpadła dziś do mnie moja kumpela z kółka gospodyń wiejskich i przyniosła pierniczki :)Mówiła, że znalazła przepis na jakieś
margarynie w markecie i spisała.Składniki:250 g
margaryny1 kg
mąki400 g
cukru pudru2
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 opakowania
przyprawy do piernika (40 g)400 g
mioduŁączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ręcznie ciasto aby powstała nam jednolita masa. Rozwałkowujemy na ok 5 mm. Wycinamy foremkami
ciasteczka i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 10 min w 180 stopniach.Smacznego Życzy Blond Stefa :)Ps. Były pycha. Kruche. Jeżeli lubicie takie miększe to po upieczeniu i ostygnięciu włóżcie je do jakiegoś słoika lub pojemnika na ok 2 , 3 tygodnie.POZDRO!