ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztukcukinia zielona 250 gramówcukinia żółta 250` gramówoliwa 1 łyżek stołowychjogurt naturalny 0,5 szklanekwywar warzywny 1 litrównatka pietruszki 2 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebule pokroić w ćwiartki i ugotować w wywarze z warzyw. Umyta cukinie pokroić w plasterki i wrzucić do gotującego się wywaru. Dodać oliwę, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i gotować ok. 10 minut, do miękkości warzyw. Kilka plasterków miękkiej cukinii odłożyć, a pozostałą przetrzeć przez sito, dodać jogurt i lekko podgrzać. Posypać posiekaną natką i koperkiem. Podawać udekorowaną odłożonymi plasterkami cukinii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: