Wykonanie
« Powrót  Opis:Dietetyczna zupa antycellulitowa.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
cukinia zielona 250 gramów
cukinia żółta 250` gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 0,5 szklanek
wywar warzywny 1 litrów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebule pokroić w ćwiartki i ugotować w wywarze z warzyw. Umyta
cukinie pokroić w plasterki i wrzucić do gotującego się
wywaru. Dodać
oliwę, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i gotować ok. 10 minut, do miękkości warzyw. Kilka plasterków miękkiej
cukinii odłożyć, a pozostałą przetrzeć przez sito, dodać
jogurt i lekko podgrzać. Posypać posiekaną
natką i
koperkiem. Podawać udekorowaną odłożonymi plasterkami
cukinii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: