Wykonanie
« ZUPA PO SYCYLIJSKUBABECZKI
JOGURTOWE »20 DAG
MAKARONU2
CEBULEOLIWA DO PRZESMAŻENIATŁUSZCZ DO NACZYNIA40 DAG
MIĘSA MIELONEGOSÓL,
PIEPRZ,
PAPRYKA,
BAZYLIA200 ML
ŚMIETANYŻÓŁTKO20 DAG
SERA ŻÓŁTEGONATKA PIETRUSZKI
WYKONANIEUgotować w dużej ilości
wody makaron i osączyć na sicie. Obrać
cebule, drobno posiekać i przesmażyć na
oliwie, a gdy stanie się szklista - włożyć
mięso mielone i obsmażyć krótko na
ostrym ogniu, mieszając. Doprawić
solą,
pieprzem,
papryką i
bazylią. Natłuścić żaroodporne naczynie, położyć na jej dnie połowę
makaronu, następnie
mięso, wreszcie - pozostały
makaron. Rozmieszać z
żółtkiem śmietanę, oblać nią z wierzchu
makaron, posypać tartym
żółtym serem i zapiec w piekarniku 15-20 minut. Przed podaniem posypać siekaną
natką pietruszki.środa, 04 kwietnia 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »